Om

Välkommen!

 

Jag heter Tony Berglund, är 50 år och bor i Alingsås (några mil ”innanför” Göteborg), med vovvan Foxy och sonen Hampus.
Är utbildad Kostrådgivare hos Anna Hallén Utbildningar 2014.

2010 fick jag då jag skulle lämna blod reda på att mitt blodtryck var ganska högt, och läkaren rådde mig att börja ta blodtrycksmedicin.
Eftersom jag alltid varit emot att ta piller emot symptom så började jag istället som den ingenjör jag är i botten fundera på om jag kunde göra något åt detta på något annat sätt, att göra något åt orsaken istället för att bara behandla symptomet.
På det sättet hittade jag snabbt på först GI och sedan LCHF, och jag förstod snart att jag drabbats av en av våra välfärdssjukdomar i det metabola syndromet, och började strax därefter att äta LCHF.

Resultaten lät inte vänta på sig, förutom en viktnedgång på drygt 15 kg så sjönk blodtrycket till normal nivå, och på köpet försvann mina hälseneproblem, som jag hade som ett minne efter 30 år som fotbollsspelare.

Sedan dess har jag läst på och skaffat mig mer och mer kunskap om varför dagens mjöl- och sockerbaserade kost gör oss sjuka, och vad vi i stället skall äta för att hålla oss friska och få tillbaks den hälsa vi förtjänar.
Även hur vi lever våra liv spelar stor roll för vår hälsa, speciellt stress kan vara förödande och har vi inte det under kontroll så hjälper det bara delvis att äta rätt.

Tillsammans räcker dessa två pusselbitar, livsstil och kost, långt på vägen mot ett friskare liv.

Jag jobbar sedan hösten 2015 som Livsstilscoach & Kostrådgivare, där jag erbjuder enskilda konsultationer vad gäller livsstilsfrågor, stresshantering, kostrådgivning, föreläsningar m.m.
Konsultationer sker på plats med Alingsås eller Västerås som utgångsläge, eller online via Skype.
Se mer om detta under Tjänster, och hur du kan boka mig för en konsultation eller föreläsning.

I övrigt så finns jag på följande ställen:

www.matforbattrehalsa.se – tillsammans med Eva-Lotta Ryd, där vi kör onlinekurser där du kan delta hemifrån soffan eller var du nu vill vara.
Kursutbudet utvecklar löpande, för aktuella kurser klicka på länken ovan.

Medadministratör för kostrådgivarnas Facebook-grupp LCHF – Naturlig & Glutenfri, där jag förutom administrationen och delar med mig av tips,tricks & kunskap så ofta jag kan och hinner.

På min Facebook-sida, där jag postar allt intressant jag hittar som handlar om livsstil, hälsa, kost och allt annat som spelar roll för hur vi mår:
Tony Berglund – Livsstilscoach & Kostrådgivare

Låter detta spännande?
Låt mig inspirera dig och ge dig kunskap till att äta & leva dig till en bättre hälsa och ett bättre liv, bara genom att äta den mat vi är gjorda för att äta och leva det liv vi är gjorda för att leva.

Vi ses och hörs!

1 svar

  1. Josef Boberg skriver:

    Jo… – visst är det så att äta den mat vi är gjorda för är bra för hälsan.

    ”Låta maten vara vår medicin och medicinen vår mat !” – sagt av Hippokrates för ca 2500 år sedan – och det gäller fortfarande – eller ?

Kommentera inlägget

%d bloggare gillar detta: