Bröd

FröknäckeFröknäckebröd (från Birgitta Höglunds mat)

1 dl Solroskärnor
1 dl Sesamfrön
½dl hela Linfrön
2 msk Pofiber
1 msk Fiberhusk

½ dl Kokosfett utan smak
2½ dl kokande Vatten

½-1 tsk Havssalt

Lite flingsalt att strö över

Blanda alla torra ingredienserna i en bunke.  Koka upp vatten, lägg i kokosfettet och koka upp på nytt.
Häll därefter vätskan över fröblandingen, rör om ordentligt. Smaka av om smeten är lagom salt.
Häll genast upp på en plåt med bakplåtspapper 30×33 cm, sprid ut till en tunn kaka med bakskrapa. Strö över lite flingsalt.

Grädda på 150° i 45 minuter. Ta ut och markera fyrkanter med degskrapan.
Stäng av ugnen, sätt in brödet att torka i en halvtimme.
Bryt i bitar och njut av ett nyttigt och gott knäckebröd, med minimalt med kolhydrater.


 Tekakor alternativt pizzabotten

2 ägg
2 dl riven ost
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver

Rör ihop allt i en bunke, blanda väl

Tekakor:
Klicka ut i tre högar på bakplåtspapper och bred ut till tekaksstorlek.
Grädda i ugnen på 225 grader i 12 minuter.

Pizzabotten:
Bred ut på bakplåtspapper.
Grädda i ugnen på 225 grader i 5 minuter.
Ta ut och lägg på vad du vill ha på.
In i ugnen igen 5-7 minuter tills det är klart.

Kommentera inlägget

%d bloggare gillar detta: