100 dagar med bara vanlig mat

Inga halvfabrikat, inga processade livsmedel, ingenting som kommer i en kartong från en fabrik.
Bara vanlig ren mat utan en massa skit i, i 100 dagar.
Klarar jag det?
Vill du försöka du också?
Anmäl dig längst ner på sidan.

Varför?

Efter att ha slarvar lite för mycket med kolhydraterna under en tid så fick jag nu en rejäl förkylning, nästan en riktig mancold faktiskt, som tack för hjälpen.

Det gav mig idén till en nystart; 100 dagar med bara riktig mat, så lite påverkad av människan som möjligt, helst inte alls, och tillbaks till grunderna i LCHF: lite kolhydrater, mycket fett, men med tillägget: ren mat.

Grundkonceptet är som vanligt LCHF i botten, dvs en naturligt glutenfri lågkolhydratkost med gott om naturliga nyttiga fetter.

En kost som inte ger mat till virus och bakterier, och som hjälper kroppen att laga och läka istället för att göra den sjuk.

Jag kommer att försöka hitta och äta den bästa mat jag kan, oavsett vilken mat det handlar om.

Med ”den bästa maten” menar jag mat som så långt det är möjligt är naturlig, fri från tillsatser och GMO, närproducerad, och producerad på rätt sätt för både djur och natur, mat där djuren fått leva det liv de är gjorda för att leva och äta den mat de är gjorda för att äta.

Jag kommer att lägga upp och redovisa allt jag äter under denna tid i en privat grupp på Facebook, där du som vill följa projektet kommer att tillgång.

I gruppen kommer jag också regelbundet att bidra med aktuell och relevant kunskap om hur maten påverkar vår hälsa och mycket annan kunskap som är bra att ha.

 

100 dagar

Jag startar 100 dagar med bara riktig mat den 23 januari, vill du vara med?

Välkommen att följa med mig på resan, och passa på att få en rejäl nystart/omstart själv också med din mat och din hälsa!
Har du inte prövat LCHF eller lågkolhydratkost förut så är detta ett gyllene tillfälle.

 

 

Anmäl dig till 100 dagar:%d bloggare gillar detta: