OM

Jag var länge, kanske precis som du är nu, helt ovetande om vad som skapar god och hållbar hälsa, helt ärligt så hade jag faktiskt ingen aning att jag behövde bry mig om det överhuvudtaget.

Jag levde mitt liv precis som alla andra, med hus, fru och barn och ett jobb som jag trivdes med.
Jag levde ett typiskt Svenssonliv, och åt vanlig Svenssonmat dvs det som folk äter mest; pizza, pasta, mackor till frukost och kvällsmat, fredagsgodis, glass, läsk och allt det där som de flesta äter till vardags utan en tanke på att det på något sätt spelade någon roll.

För drygt 10 år tyckte min nya kvinna i livet att jag skulle gå och lämna blod, och jag som aldrig hade funderat på det förut sa att jovisst det kan jag väl göra.
Men jag fick inte ge något blod eftersom det då visade sig att jag hade alldeles för högt blodtryck.
Som den ingenjör jag är i botten började jag fundera på vad det kunde bero på, det måste ju finnas en orsak.

Jag började söka på internet, och ganska snabbt hittade jag till flera nya sidor, bl.a. Annika Dahlqvist och Kostdoktorn, båda läkare som förespråkade en typ av kost som de kallade LCHF, och som skulle råda bot på både det ena och det andra.

Det lät logiskt och vettigt, och eftersom jag gillar logiskt och vettigt så började med LCHF dagen efter.
Tre månader senare så hade jag gått ner 12 kilo, och dessutom blivit av med en hel rad andra småproblem i kroppen som jag inte reflekterat så mycket över, sådana som man sakta vänjer sig vid och tror beror på annat i livet, och hade en enorm energi i kroppen så det gick knappt att sitta still.
Jag hade bl a en korsrygg som krånglade från och till, det försvann på 3 månader, ett par krånglande och ömmande hälsenor som jag trodde berodde på att jag spelat fotboll större delen av mitt liv, det försvann också på 3 månader.
Efter 6 månader så var även blodtrycket tillbaka på normala nivåer.

Nu när jag tänker tillbaka så förstår jag vilken tur jag hade att jag upptäckte detta i tid och gjorde något åt det, visserligen med lika delar tur som skicklighet, men ändå.
Jag har sedan dess utbildat mig i stort hela tiden för lära mig mer om hur kroppen fungerar och varför och hur det vi äter och hur vi lever spelar så stor roll för hur vi mår.

Min passion

Lorem ipsum dolor sit amet elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore
et dolore magna aliqua. 

Min passion har blivit att försöka förmedla de kunskaper och erfarenheter jag har lärt mig och levt mig till, speciellt då jag ser att ohälsan breder ut sig mer och mer, och går allt längre ner i åldrarna.
De flesta är som jag var olyckligt ovetande om matens väldigt stora betydelse för vår hälsa, och att välja rätt och äta rätt oftast är det som skiljer mellan ett friskt liv och ett liv med sjukdom, övervikt, värk med mera.

Med ganska enkla medel så kan man oftast närmast revolutionera sin hälsa, låt mig hjälpa dig revolutionera din.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

I nyhetsbrevet postar jag regelbundet det senaste och bästa jag hittar, prenumerera så är du säker på att inte missa något!

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.